Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

Kostpolitik for Børnehuset Nr. Uttrup

Anne er vores kostfaglig eneansvarlig, som sørger for fuld kost hele dagen til alle børn i Børnehuset Nr. Uttrup. Og hun får hjælp af vores køkkenmedhjælper Michael.

Børnehuset tager udgangspunkt i Fødevarestyrelsens anbefalinger, samt Aalborg Kommunes "Det fælles grundlag for mad og måltider".

Økologi
I Børnehuset Nr. Uttrup, har vi sølvmærket i økologi, hvilket betyder at ca. 90% af maden er økologisk. Vi er meget opmærksom på at undgå madspild og indkøber så vidt muligt ikke fødevarer, der ikke er i sæson.

Børnehusets sukkerpolitik
Vi servere ikke kage, slik, is, saftevand osv. 

Som alle politikker gælder her få afvigelser:

  • Køkkenet som bruger sukker i maden som smagsforstærker
  • Juletiden hvor der serveres pebernødder o.l.
  • Sommerfesten og Børnehusets fødselsdag, hvor der serveres kage og saft til børn og forældre
  • Ved varme dage kan der serveres små skub is, for at nedkøle og holde væskebalancen.  

De enkelte måltider i Børnehuset Nr. Uttrup                            

Morgenmad: Til morgenmad tilbyder vi havregryn/grød eller havrefras med mælk, som kan toppes med blendede mandler og rosiner.

Formiddagsmad: Her tilbyder vi brød, frugt og grønt, og nogle gange andet som fx yoghurt. Til formiddagsmaden får børnene mælk eller vand at drikke.

Frokost: Her tilbydes et bredt udvalg af forskellige retter og der serveres vand – følg madplanen, som ligger på AULA eller er hængt op inde i Børnehuset. Kan det enkelte barn ikke spise sig mæt i dagens måltid, så har vi altid rugbrød og smør som supplement.

Eftermiddagsmad: Her tilbydes der brød, frugt og grønt, nogle gange andet som fx små pizzastykker eller koldskål. Til eftermiddagsmaden får børnene vand at drikke.